Yıl: 2015 Cilt: 12 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 49 - 72 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi

Öz:
Mesleki turizm eğitimi gören öğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri alanda istihdam edilmelerinin hem kariyer planlamaları açısından hem de ülke turizminin geleceği açısından önemi büyüktür. Yapılan bu araştırmanın amacı mesleki turizm eğitimi gören öğrencilerin turizm sektörünün istihdam niteliğinin kariyer planlarına olan etkisini ortaya koymaktır. Bu amaçla oluşturulan anket formu 2014 yılının Aralık ayında Gaziantep'te bünyelerinde turizm eğitimi verilen üç farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 406 öğrenci üzerinde uygulanmıştır. Betimsel analiz yöntemi ile gerçekleştirilen bu araştırmaya katılan 9,10,11 ve 12. sınıf düzeyinde eğitim gören öğrencilerin anket formunda yer alan ifadelere verdikleri cevaplar analiz edilmiş; öğrencilerin turizm sektöründe kariyer yapmanın toplum nezdinde bireye saygınlık kazandıracağı görüşünde oldukları ancak öğrencilerin sektördeki iş bulma ve çalışma koşullarına yönelik değerlendirmelerinin öğrencilerin kariyerlerini turizm sektöründe sürdürmeleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olduğu sonucu tespit edilmiştir. Bununla beraber araştırmaya katılan öğrencilerin turizm sektöründe çalışma arzuları ile turizm sektörünün istihdam niteliğine ilişkin boyutların tamamı arasında anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel

The Effect of Employment Quality of Tourism İndustry on Students' the Career Plan

Öz:
Employment of students in vocational tourism training in the field where they continue their education has great importance both in terms of career planning and the future of the country's tourism. The purpose of this study carried out is to reveal the impact to their career plans of the nature of employment in the tourism sector among the students in vocational tourism training. A questionnaire created for this purpose was applied to 406 students studying in three different Vocational and Technical High School that give tourism education in Gaziantep in December 2014. The answers to the statements in the questionnaire by the students studying at 9,10,11 and 12th grade levels were analyzed and it was determined that students think that making a career in the tourism sector gives dignity to the individual in society, however assessments of working conditions and finding a job in the industry of students has a negative effect on pursuing careers in the tourism sectors of students. However, it was determined that there was a significant relationship between the desire to work in the tourism sector of the students surveyed and all of the dimensions relating to the quality of employment in the tourism sector
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Bibliyografik
  • Akbulut, Y. (2010). Sosyal Bilimlerde Spss Uygulamaları. İdeal Kültür Yayıncılık. İstanbul.
  • Akkoç, F. (2012). ,,Lise Öğrencilerinin Mesleki Kararsızlıkları İle Kariyer İnançları Arasındaki İlişki" Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, 32, ss. 49-70.
  • Aksu, A. A. ve Köksal, C. D. (2005). ,,Perceptions And Attitudes Of Tourism Students İn Turkey" International Journal Of Contemporary Hospitality Management, 17(5), ss. 436-447.
  • Altman, L.A. ve Brothers, L.R. (1995). ,,Career Longevity Of Hospitality Graduates" Fıu Hospitality Review, 13(2), ss. 77-83.
  • Altunışık, R., Recai C., Bayraktaroğlu S. ve Yıldırım E. (2007). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Spss Uygulamalı 5.Baskı, Sakarya Yayıncılık, Sakarya.
  • Arman, A. ve Şahin T. (2013). ,,Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinin Stajlarında İşletmelerden Beklentileri: Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Örneği" Uşak Üniversitesi Sosyal Biimler Dergisi 6(2), ss. 13-24.
  • Aslan Z., Ünüvar Ş. ve Başoda A. (2012). ,,Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kişilik Özelliklerinin Değerlendirilmesi" Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 23(2) ss. 203-219.
  • Avcı, N. (2011). ,,Turizm Eğitimi Alan Lisans Öğrencilerinin İş Değerleri: Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Örneği" Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 22(1), ss.7-18.
  • Aymankuy, Y. ve Aymankuy, Ş. (2013). ,,Turizm İşletmeciliği Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizm Sektöründeki İstihdamla İlgili Görüşleri Ve Sektördeki Kariyer Beklentileri (Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Örneği" Akademik Bakış Dergisi, 35, ss.1-21.
  • Bal, H. (2001). Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri Isparta: Fen-Edebiyat Fak. Yayınları.
  • Baltacı, F., Üngüren E., Avsallı H., ve Demirel, O. N. (2012). ,,Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin Ve Geleceğe Yönelik Bakış Açıların Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma" Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 4(1), ss.17-25.
  • Baron, P. ve Maxwell, G. (1993). ,,Hospitality Management Students Image Of The Hospitality Industry" International Journay Of Contemporary Hospitality Management, 5(5), ss. 5-8.
  • Baum, T. (2007). ,,Progress in Tourism Management Human Resources in Tourism: Still Waiting for Change" Tourism Management, 28, ss. 1383-1399.
  • Bayraktaroğlu, S. (2008). İnsan Kaynakları Yönetimi, 3. Baskı, Adapazarı: Sakarya Yayınları.
  • Bayram, N. (2004). Sosyal Bilimlerde SPSS İle Veri Analizi. Ezgi Kitapevi, Ankara
  • Bircan, H., Karagöz, Y. ve Kasapoğlu Y. (2003). ,,Ki-Kare Ve Kolmogorov Smirnov Uygunluk Testlerinin Simulasyon İle Elde Edilen Veriler Üzerinde Karşılaştırılması" ÇukurovaÜniversitesi. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 4(1) ss.69-80.
  • Birdir, K. (2002). ,,Turizm ve Otel İşletmeciliği Eğitimi Alan Lisans Öğrencilerinin Turizm Endüstrisinde Çalışmayı Tercih Etmemelerinin Temel Nedenleri: Bir Nominal Grup Tekniği Araştırması" Turizm Eğitimi Konferansı-Workshop. 495-594, Ankara: T.C. Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü.
  • Blomme, R., Van Rheede, A. ve Tromp, D. (2009). ,,The hospitality industry: an attractive employer? An exploration of students" and industry workers" perceptions of hospitality as a career field" Journal of Hospitality & Tourism Education 21(2), ss.6-14.
  • Büyüköztürk, Ş. (2014). Sosyal Bilimler İçin Veri Analizi El Kitabı, Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık.
  • Chen, L. T. ve Shen, C. C. (2012). ,,Today"s intern,tomorrow"spractitioner?-The influenceof internship programmes on students"career development in the Hospitality Industry" Journal of Hospitality, Leisure,Sport & Tourism Education,11, ss. 29-40.
  • Chen, J. S., Chu, K. H-L. ve Wu, W-C. (2000). ,,Tourism Student"s Perceptions of Work Values: A Case of Ehawanese Contemporary Hospitality Management, 12(6), ss. 360-365.
  • Universities' International Journal of
  • Choi, K. ve Kim, D. Y. (2013). ,,A cross cultural study of antecedents on career preparation behavior: Learning motivation, academic achievement, and career decision self-efficac" Journal of Hospitality, Leisure,Sport & Tourism Education, 13, ss. 19-32.
  • Cothram, C. ve Combrink, T. E. (1999). ,,Attidudes Of Minority Adolescents Towards Hospitality Industry Careers" International Journal Of Hospitality Management, 18(2), ss. 143-158.
  • Çatı, K. ve Bilgin, Y. (2013). ,,Turizm Lisans Öğrencilerinin Turizm Sektöründe Çalışma Eğilimleri" C.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 14(1) ss. 23-46.
  • Çeken, H. ve Erdem, B. (2003). ,,Turizm Sektörünün İstihdam Yaratmadaki Etkisi" Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi 5(1), Ankara.
  • Dawson, M., Abbott, J, ve Shoemaker, S. (2011). ,,The Hospitality Culture Scale: A Measure Organizational Culture and Personal Attributes" International Journal of Hospitality Management, 30, ss. 290-300.
  • Demirkol, Ş., Fidan, F. ve Pelit E. (2004). ,,Turizm Sektöründeki Bayan İşgörenlerin Karşılaştıkları Sorunlar Ve Otel İşletmelerinde Bir Uygulama" Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1(8), ss. 71-87.
  • Demirkol Ş. ve Pelit E. (2002). ,,Türkiye"Deki Turizm Eğitim Sistemi Ve Avrupa Birliği Sürecinde Olası Gelişmeler", Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, ss.125-146.
  • Dinçer İ. F., Akova O. ve Kaya F. (2013). ,,Meslek Yüksekokulu Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencilerinin Kariyer Planlaması Üzerine Bir Araştırma: İstanbul Üniversitesi Ve Gümüşhane Üniversitesi Örneği" Elektronik Mesleki Gelişim ve Araştırma Dergisi, 1(2),ss. 42-56.
  • Duman, T., Tepeci, M. ve Unur K. (2006), ,,Mersin"de Yükseköğretim ve Orta Öğterim Düzeyinde Turizm Eğitimi Almakta Olan Öğrencilerin Sektörün Çalışma Koşullarını Algılamaları ve Sektörde İsteklerinin Karşılaştırılmalı Analizi" Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 17(1), ss.51-69.
  • Duran E. ve Gümüş M. (2013). ,,Turizm Lisans Öğrencilerinin Duygusal Emek Deneyimlerinin Kariyer Tercihlerine Etkileri" Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 15(2), ss.233-251.
  • Ehtiyar R. ve Üngüren, E. (2008). ,,Lise ve Üniversitede Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Demografik Değiskenlerinin Umutsuzluk ve Kaygı Düzeylerine Etkilerinin Araştırılması" Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, 2, ss. 34-51.
  • Erdoğmuş, N. (2003). Kariyer Geliştirme: Kuram ve Uygulama, Ankara: Nobel Yayınları.
  • Fong, L. H. N., Lee A.H., Luk C. ve Law R. (2014). ,,How do hotel tourism students select internship employers?" A segmentation approach. Journal Of Hospitality, Leisure, Sport And Tourism Education,15, ss. 68-79.
  • Getz, D. (1994). ,,Students Work Experinces, Perceptions And Attitudes Towards Careers İn Hospitality And Tourism: A Longitudinal Case Study İn Spey Valley" Scotland, International Journay Of Hospitality Management, 13(1), ss. 25-37.
  • Halis, M. (2013). ,,Kırgızistanda Üniversite Adaylarının Kariyer Güdüleri Motivasyon Ve Değerleri İlişkisi: Bir Araştırma" Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 36, ss. 203-218.
  • Hsu, S. M. (2012). ,,A study of internship attitude, subjective norm, perceived behavioral control, and career planning of hospitality vocational college students" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 11, ss. 5-11.
  • İçöz, O. (1991). ,,Turizm Sektörünün Gelişmesinde İnsan Unsurunun Önemi" Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 23, ss. 15-18.
  • Jenkins, A.K. (2001). ,,Making A Career Of İt? Hospitality Students"future Perspectives: An Anglo-Dutch Study" International Journal Of Contemporary Hospitality Management, 13(1), ss. 13-20.
  • Jiang B. ve Tribe J. (2009). ,,Tourism Jobs - Short Lived Professions: Student Attitudes Towards Tourism Careers in China" Journal Of Hospitality, Leisure, Sport And Tourism Education, 8(1), ss. 4-19.
  • Karasar, N. (2004). Bilimsel Araştırma Yöntemi Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.
  • Kılıç, Y. (2014). ,,Turizm Sektörü İstihdamının Eğitim Durumu ve İnsangücü Planlaması" Eğitim Bilimleri Araştırmaları Dergisi 4(1), ss. 419-436.
  • Kim, B., McCleary, K. W. ve Kaufman, T. (2010). ,,The new generation in the industry: hospitality/tourism students" career preferences, sources ofinfluence and career choice factors." Journal of Hospitality & Tourism Education 22(3), ss. 5-11.
  • Kim, H. ve Park J. E. (2013). ,,The role of social experience in undergraduates" career perceptions through internships" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 12, ss.70-78.
  • King, W. Y. P. ve Hang, K. W. F. (2011). ,,Career perceptions of undergraduate gaming management students" Journal of Teaching in Travel and Tourism, 11(4), ss. 367-391.
  • Kıng, B., Mckercher, B. ve Waryszak, R. (2003). ,,A Comparative Study Of Hospitality And Tourism Graduates in Australia And Honh Kong" The International Journal Of Tourism Research, 5(6), ss. 409-420.
  • Ko, W. H. (2012). ,,A Study Of The Relationships Among Effective Learning, Professional Competence, And Learning Performance In Culinary Field" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 11(1), ss. 12-20.
  • Koç, E., Yumuşak, S., Uluköy, M., Kılıç, R., ve Toptaş, A. (2014). ,,Are Internship Programs Encouraging Or Discouraging? A Viewpoint Of Tourism And Hospitality Students In Turkey" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 15, ss. 135-142.
  • Koko, J., ve Guerrier, Y. (1994). ,,Overedication, Underemployment And Jop Satisfaction: A Study Of Finnish Hotel Receptionist" International Journey of Hospitality Management, 13(4), ss. 375-386.
  • Koyuncu, M. (2000). ,,Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrencilerinin Turizm İşletmeleri Yöneticilerinden Beklentileri" Kapadokya Toplantıları VII. Nevşehir: Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ss. 24- 35.
  • Kozak, A. M. ve Dalkıranoğlu, T. (2013). ,,Mezun Öğrencilerin Kariyer Algılamaları: Anadolu Üniversitesi Örneği" Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13(1), ss: 41-52.
  • Kozak, A. M. (2001). Konaklama İşletmelerinde Kariyer Planlaması. Anadolu Üniversitesi Yayınları. N:1326. EMYO Yayınları, No:12.
  • Kuşluvan S. ve Kuşluvan Z. (2000). ,,Perceptions and Attitudes of Undergraduate Tourism Students Towards Working İn The Tourism İndustry in Turkey" Tourism Management , 21, ss. 251-269.
  • Kuşluvan, S. (2003). ,,Characteristics of Employment and Human Resource Management in the Tourism and Hospitality Industry" S. Kuşluvan (Ed.) Managing Employee Attitudes and Behaviors in the Tourism and Hospitality Industry. 3-25, New York: Nova Science Publishers Inc.
  • Lu, T. ve Adler, H. (2008). ,,Career goals and expectations of hospitality and tourism students in China" Journal of Teaching in Travel & Tourism ,9, ss. 63-80.
  • Mihail, D.M. (2006). ,,Internship at Greek universities: An exploratory study" Journal of Work place Learning, 18(1), ss. 28-41.
  • Nystrom, S. (2008). ,,A winding road Professional trajectories from higher education to working life: A case study of political science and psychology graduates" Studies in Continuing Education, 30, ss. 215-229,
  • Özen, Y. (2011). ,,Kişisel Sorumluluk Bağlamında Kariyer Seçimini Etkileyen Sosyal Psikolojik Faktörler" Eğitim ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori ve Uygulama. 2(3), ss. 81-96.
  • Olcay, A. ve Çelik Z. (2010). ,,Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında Öğrenim Gören Öğrencilerin Otelcilik Mesleğine İlişkin Algıları" Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 9(2), ss. 279 -301.
  • Pang, L. W. L., Wong, S. C. K., ve Wong, N. C. M. (2013). ,,School And Hotel Integration: Practices And Experiences From Stakeholders" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 13, ss. 5-18.
  • Patton, W. ve McMahon, M. (2006). ,,Career Developmentand Systems Thery: Connecting Theory and Practice (2. Edition)" . Sense Publishers, Rotterdam.
  • Pavesic, D.V., ve Brymer, R.A. (1990). ,,Job Satisfaction: What"s Happening To The Young Managers?" The Cornell Hotel And Restaurant Administration Quarterly, 30(4), ss. 90-96.
  • Pelit E. ve Öztürk Y. (2010). ,,Kariyer Tercihinde Kişisel Değişkenlerin Rolü: Turizm ve Öğretmenlik Eğitimi Alan Öğrenciler Üzerinde Bir Araştırma" İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 9(17), ss.207-234.
  • Purcell K. ve Quinn J. (1996). ,,Exploring The Education Employment Equation in Hospitality Management: A Comparasion of Graduates And Hnds" İnt. J. Hospitality Management 15(1), ss. 51-68.
  • Richardson, S. (2009). ,,Undergraduates' perceptions of tourism and hospitality as a career choice" International Journal of Hospitality Management , 28(3), ss. 382- 388.
  • Richardson, S. (2008). ,,Undergraduate tourism and hospitality students" attitudes toward a career in the industry: Apreliminary investigation" Journal of Teachingin Travel &Tourism, 8(1), ss. 23-46.
  • Roney, S. ve Öztin , P. (2007). ,,Career Perceptions of Undergraduate Tourism Students: A case Study İn Turkey" Journal Of Hospitality, Leisure, Sport& Tourism Education. 6(1), ss. 4- 17.
  • Saukkonen, P., Honkanen, A., ve Pesonen R. U. (2013). ,,Multidisciplinary Tourism Studies İn Finland Can A Minor Subject Steer Career Development?" Journal Of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 13, ss. 260-265.
  • Super, D. E. (2003). ,,A life-span approach to career development In D. Brown, Career information, career counseling, and career development" Boston, MA: Pearson Education. ss. 32-40.
  • Taşkın, M. (2006), ,,Ortaöğretim Turizm Eğitiminde Staj ve İzmir İli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Liselerinde Bir Uygulama" Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir.
  • Teng, C. C. (2008). ,,The Effects of Personality Traits and Attitudes on Student Uptake in Hospitality Employment" International Journal of Hospitality Management, 27, ss.76-86.
  • Türkay, O. ve Solmaz, S. A. (2011). ,,Liderlik Yeteneği Ve Kariyer Değerlerinin Turizmde Kariyer Yapma İsteği Üzerindeki Etkileri" Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(2), ss. 46-71.
  • Türkay O. ve Yağcı K. (2007). ,,Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Okulda ve Turizm
  • Sektöründe "Öğrenme"lerinin Sektörden Ayrılma Eğilimlerine Etkisi" Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 9(4), ss. 214-246.
  • UNWTO (World Tourism Organization) Tourism Highlights (2014). "World Tourism Organization Publication" ss. 1-12.
  • Uğur, A. (2003). İnsan Kaynakları Yönetimi, Sakarya: Sakarya Kitabevi.
  • Ünlüönen, K. (2000). ,,Turizm İsletmecilği Öğretmenlik Programlarının Öğrenci Beklentileri Ve Algılamaları Açısından Değerlendirilmesi" Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, 3, ss. 218-238.
  • Ünlüönen, K. (2004). ,,Turizm İşletmeciliği Öğretmenlik Programlarının Öğrenci Beklentileri ve Algılamaları Açısından Karşılaştırılması (1998-1999 ve 2003- 2004 Öğretim Yılları)" Ticaret ve Eğitim Fakültesi Dergisi, 1, ss. 108-130.
  • Ünlüönen K ve Boylu, Y. (2005). ,,Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde Öğrencilerin Beklenti ve Algılamalarındaki Değişimin Karşılaştırılması" Milli Eğitim, 166 ss. 159- 174.
  • Yanardağ, Ö., M. ve Avcı, M. (2012). ,,Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları: Marmaris, Fethiye, Bodrum İlçeleri Üzerine Ampirik Bir İnceleme" Ege Stratejik Araştırmalar Dergisi (3)2, ss.39-62.
  • Wang, Y., F., Chiang, M., H. ve Lee, Y. (2014). ,,The relationships amongst the intern anxiety, internship outcomes, and career commitment of hospitality college students" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 15, ss. 86- 93.
  • Wang, J., Huyton, J., Gao, X., ve Ayres, H. (2010). "Evaluating Undergraduate Courses İn Tourism Management: A Comparison Between Australia And China" Journal Of Hospitality, Leisure, Sport And Tourism Education, 9(2), ss. 46 - 62.
  • Zengin, B., Şen, ve M., Taşar, O. (2011). ,,Marmara Bölgesinde Turizm Lisans Öğrencilerinin Konaklama Sektöründe Cinsiyete Göre Kariyer Düşünceleriyle İlgili Bir Araştırma" Internatıonal Conference On Eurasıan Economıes, Sessıon 3b, ss. 217-225.
  • Zhang, H.Q. ve Wu, E. (2004). ,,Human resources issues facing the hotel and travel industry in China" International Journal of Contemporary Hospitality Management, 16(7), ss. 424-428.
  • Zopiatis, A., ve Theocharous, A. L. (2013). ,,Revisiting Hospitality Internship Practices: A Holistic Investigation" Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 13, ss. 33-46.
APA OLCAY A, DÜZGÜN M (2015). Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. , 49 - 72.
Chicago OLCAY Atınç,DÜZGÜN Mehmet Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. (2015): 49 - 72.
MLA OLCAY Atınç,DÜZGÜN Mehmet Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. , 2015, ss.49 - 72.
AMA OLCAY A,DÜZGÜN M Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. . 2015; 49 - 72.
Vancouver OLCAY A,DÜZGÜN M Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. . 2015; 49 - 72.
IEEE OLCAY A,DÜZGÜN M "Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi." , ss.49 - 72, 2015.
ISNAD OLCAY, Atınç - DÜZGÜN, Mehmet. "Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi". (2015), 49-72.
APA OLCAY A, DÜZGÜN M (2015). Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 12(3), 49 - 72.
Chicago OLCAY Atınç,DÜZGÜN Mehmet Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi 12, no.3 (2015): 49 - 72.
MLA OLCAY Atınç,DÜZGÜN Mehmet Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol.12, no.3, 2015, ss.49 - 72.
AMA OLCAY A,DÜZGÜN M Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi. 2015; 12(3): 49 - 72.
Vancouver OLCAY A,DÜZGÜN M Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi. 2015; 12(3): 49 - 72.
IEEE OLCAY A,DÜZGÜN M "Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi." Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 12, ss.49 - 72, 2015.
ISNAD OLCAY, Atınç - DÜZGÜN, Mehmet. "Turizm Sektörünün İstihdam Niteliğinin Öğrencilerin Kariyer Planları Üzerindeki Etkisi". Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi 12/3 (2015), 49-72.