Yıl: 2016 Cilt: 13 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 225 - 264 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma

Öz:
Küresel arenada kadının çalışma yaşamındaki rolü artan bir seyir izlemektedir. Özellikle son yıllarda kadınlar ekonomik özgürlüklerini edinmek, aile yaşamına mali açıdan destek sağlamak ve sosyal hayatını geliştirmek gibi sebeplerle çalışma yaşamında daha etkin rol almaya başlamışlardır. Kadınlar çalışma yaşamında fayda edinmesine rağmen problemlerle de karşılaşmaktadır. Kadınların çalışma yaşamında karşılaştığı bu problemler "cam tavan" olarak açıklanmaktadır. Cam tavan kavramı kadınların çalışma yaşamında bireysel, örgütsel veya toplumsal nedenlerle karşılarına çıkan saydam engellerden oluşmaktadır. Kadınlar bu engelleri aşabilmek için çeşitli stratejiler izlemektedir. Bu çalışmanın amacı çok sayıda kadın çalışan barındıran sağlık sektöründe cam tavan kavramını incelemektir. Çalışmada cam tavan kavramı tanımlanmış, kadınların çalışma yaşamında karşılaştıkları cam tavan engelleri ve bu engelleri aşma stratejileri aktarılmıştır. Çalışmanın kapsamını arttırmak için özel sağlık kurumlarında çalışan kadınlar üzerinde anket çalışması yapılmıştır
Anahtar Kelime:

Glass Ceiling Syndrome in Health Institutions: A Review in Kayseri Private Health Institutions

Öz:
Inglobal arena, women's role in working life has followed an increasing trend. Especially in recentyears, womenhavebeguntotake a moreactive financiallysupportfamily Althoughwomengetbenefitsfromworking life, theyalsoface a lot of problems. Theproblemsfacedbywomen in working life is described as "glassceiling". Theconcept of glassceilingconsists of transparentbarrierswhichwomenencounter in Toovercomethesebarriers, womenfollowvariousstrategies. working life forindividual, organizationalandcommunalreasons. Theaim of thisstudywastoexaminetheconcept of glassceiling in healthsectoremploying a number of womenemployees. Inthisstudy, theconcept of glassceiling is described. Theglassceilingbarriersfacedbywomen in working life Inordertoincreasethescope womenworking in privatehealthsectors. andthestrategiestoovercomethesebarrieersareexplained. of thisstudy, thesurveywasconducted on womenworking in privatehealthsectors
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA SOYSAL A, BAYNAL T (2016). Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. , 225 - 264.
Chicago SOYSAL ABDULLAH,BAYNAL Tuğba Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. (2016): 225 - 264.
MLA SOYSAL ABDULLAH,BAYNAL Tuğba Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. , 2016, ss.225 - 264.
AMA SOYSAL A,BAYNAL T Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. . 2016; 225 - 264.
Vancouver SOYSAL A,BAYNAL T Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. . 2016; 225 - 264.
IEEE SOYSAL A,BAYNAL T "Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma." , ss.225 - 264, 2016.
ISNAD SOYSAL, ABDULLAH - BAYNAL, Tuğba. "Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma". (2016), 225-264.
APA SOYSAL A, BAYNAL T (2016). Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13(2), 225 - 264.
Chicago SOYSAL ABDULLAH,BAYNAL Tuğba Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 13, no.2 (2016): 225 - 264.
MLA SOYSAL ABDULLAH,BAYNAL Tuğba Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol.13, no.2, 2016, ss.225 - 264.
AMA SOYSAL A,BAYNAL T Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016; 13(2): 225 - 264.
Vancouver SOYSAL A,BAYNAL T Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016; 13(2): 225 - 264.
IEEE SOYSAL A,BAYNAL T "Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma." Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 13, ss.225 - 264, 2016.
ISNAD SOYSAL, ABDULLAH - BAYNAL, Tuğba. "Sağlık Kurumlarında Cam Tavan Sendromu: Kayseri Özel Sağlık Kurumlarında Bir Araştırma". Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 13/2 (2016), 225-264.