Yıl: 2016 Cilt: 0 Sayı: 48 Sayfa Aralığı: 99 - 114 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Öz:
Bu çalışmada, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören 11 adet turizm işletmesinin finansal performansları analizedilmiştir. Öncelikle işletmelerin finansal durumlarını ortaya koymak amacıyla finansal oranlar tespit edilmiş vehesaplanmış, daha sonra bu oranlar TOPSIS yöntemi kullanılarak şirket performansını gösteren genel bir puanaçevrilmiştir. Son olarak performans puanları ile işletmeler arasında sıralama yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda,sektörde faaliyet gösteren işletmelerin performans puanlarının belirlenmesinde etkili olan öncelikli finansal oranlar saptanmıştır
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm İşletme İktisat İşletme Finans

-

Öz:
In thus study, financial performances of companies in the Istanbul Stock Exchange (BIST)-Tourism sector areanalyzed. Primarily, in order to demonstrate the financial position of the firms, financial ratios are determinedand calculated. Later on with the help of TOPSIS method calculated financial ratios are converted into a singlescore that is showing the firm’s overall performance. Finally, enterprises are ranked through performance scores.As a result, we detected primary financial ratios which are effective at determining performance scores of enterprises operating in the sector
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm İşletme İktisat İşletme Finans
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KAHVECİ M, TURNA İ (2016). BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. , 99 - 114.
Chicago KAHVECİ Mehmet,TURNA İrem BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. (2016): 99 - 114.
MLA KAHVECİ Mehmet,TURNA İrem BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. , 2016, ss.99 - 114.
AMA KAHVECİ M,TURNA İ BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. . 2016; 99 - 114.
Vancouver KAHVECİ M,TURNA İ BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. . 2016; 99 - 114.
IEEE KAHVECİ M,TURNA İ "BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ." , ss.99 - 114, 2016.
ISNAD KAHVECİ, Mehmet - TURNA, İrem. "BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ". (2016), 99-114.
APA KAHVECİ M, TURNA İ (2016). BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. Muhasebe ve Denetime Bakış, 0(48), 99 - 114.
Chicago KAHVECİ Mehmet,TURNA İrem BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. Muhasebe ve Denetime Bakış 0, no.48 (2016): 99 - 114.
MLA KAHVECİ Mehmet,TURNA İrem BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. Muhasebe ve Denetime Bakış, vol.0, no.48, 2016, ss.99 - 114.
AMA KAHVECİ M,TURNA İ BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2016; 0(48): 99 - 114.
Vancouver KAHVECİ M,TURNA İ BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2016; 0(48): 99 - 114.
IEEE KAHVECİ M,TURNA İ "BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ." Muhasebe ve Denetime Bakış, 0, ss.99 - 114, 2016.
ISNAD KAHVECİ, Mehmet - TURNA, İrem. "BİST’DE İŞLEM GÖREN TURİZM İŞLETMELERİNİN TOPSIS TEKNİĞİ İLE FİNANSAL PERFORMANSLARININ ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ". Muhasebe ve Denetime Bakış 48 (2016), 99-114.