Yıl: 2017 Cilt: 5 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 3 - 21 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma

Öz:
Turizm sektörünün ülke ekonomileri içindeki yerinin her geçen gün artması, turistik destinasyonların da önemini artırmıştır. Destinasyon imajı turistlerin bir destinasyonu tercih etmesinde önemli bir faktördür. Bu nedenle destinasyon imajının turistler tarafından nasıl algılandığını belirlemek, destinasyonun geliştirilmesi ve turistik ürün olarak ömrünün uzun olması açısından önemlidir. Bu çalışmada Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Ilgaz Dağı Milli Parkı imajına ilişkin algılarının ölçülmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı ziyaret eden 310 öğrenciden yüz yüze anket yöntemi ile veri toplanmış ve destinasyona ilişkin altyapı, paranın karşılığı, eğlence ve çekicilik faktörlerine yönelik imaj algıları ile tekrar ziyaret ve tavsiye niyetleri ölçülmüştür. Bu bağlamda, algılanan destinasyon imajı ile öğrencilerin tekrar ziyaret niyetleri ve tavsiye etme davranışları arasında pozitif bir ilişkinin olduğu görülmüştür
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

The Effect of Perceived Destination Image on the Attitude of Revisit and Recommendation: A Research İn Ilgaz Mountain National Park)

Öz:
The expanding place of tourism sector in world economy increased the importance oftouristic destinations. Destination image is an important factor in choosing a destinationfor tourists.For this reason, it is important to determine how the image of the destinationis perceived by tourists, to develop the destination and to prolong the life period as atouristic product. In this study, it was aimed to measure the perceptions of the students ofÇankırı Karatekin University Vocational School about the image of Ilgaz MountainNational Park. For this purpose, 310 students of Çankırı Karatekin University VocationalSchool have conducted a questionnaire in face-to-face questionnaire method and thequestions about Ilgaz Mountain National Park’s infrastructure, value for money,enjoyment, attractions factors have been addressed in order to evaluate the image ofdestination and the effect of the perception on revisiting and recommending intention tothe others. As a result of the analysis, it has been seen that there is a positive relationshipbetween the perceived destination image and the attitude of the students to revisit andrecommendation.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA ÖZTÜRK Y, ŞAHBAZ R (2017). Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. , 3 - 21.
Chicago ÖZTÜRK YAKUP,ŞAHBAZ R. Pars Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. (2017): 3 - 21.
MLA ÖZTÜRK YAKUP,ŞAHBAZ R. Pars Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. , 2017, ss.3 - 21.
AMA ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. . 2017; 3 - 21.
Vancouver ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. . 2017; 3 - 21.
IEEE ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R "Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma." , ss.3 - 21, 2017.
ISNAD ÖZTÜRK, YAKUP - ŞAHBAZ, R. Pars. "Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma". (2017), 3-21.
APA ÖZTÜRK Y, ŞAHBAZ R (2017). Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(2), 3 - 21.
Chicago ÖZTÜRK YAKUP,ŞAHBAZ R. Pars Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5, no.2 (2017): 3 - 21.
MLA ÖZTÜRK YAKUP,ŞAHBAZ R. Pars Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.5, no.2, 2017, ss.3 - 21.
AMA ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(2): 3 - 21.
Vancouver ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies. 2017; 5(2): 3 - 21.
IEEE ÖZTÜRK Y,ŞAHBAZ R "Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma." Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5, ss.3 - 21, 2017.
ISNAD ÖZTÜRK, YAKUP - ŞAHBAZ, R. Pars. "Algılanan Destinasyon İmajının Tekrar Ziyaret Niyeti ve Tavsiye Davranışı Üzerine Etkisi: Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda Bir Araştırma". Journal of Tourism and Gastronomy Studies 5/2 (2017), 3-21.