Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi

Yıl: 2008 Cilt: 0 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 107 - 122 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi

Öz:
Bu araştırmanın amacı, 312 dördüncü sınıf sosyal bilgiler öğretmen adayına uygulanan “düşünme becerilerinin öğretimine yönelik öz-yeterlik algı ölçeği”nin dört faktöründen biri olan “üst düzeyli düşünme becerilerinin öğretimi ile ilgili öz-yeterlik düzeyleri” faktörünün çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmada kullanılan ölçeğin cronbach alfa güvenirlik katsayısı: α.= .94’dür. Üst düzeyli düşünme becerilerinin öğretimi ile ilgili öz-yeterlik düzeyleri faktörünün cronbach alfa güvenirlik katsayısı ise α.= .86’dır. Araştırmada akademik başarı değişkeni ile üst düzeyli düşünme becerilerinin öğretimi ile ilgili öz-yeterlik düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmuş, diğer değişkenlerle ilgili anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır.
Anahtar Kelime: sosyal bilgiler öğretmenleri düşünme becerileri üniversite öğrencileri öz yeterlik öğretmen adayları

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Kaya B, DÖNMEZ C (2008). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. , 107 - 122.
Chicago Kaya Baris,DÖNMEZ Cengiz Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. (2008): 107 - 122.
MLA Kaya Baris,DÖNMEZ Cengiz Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. , 2008, ss.107 - 122.
AMA Kaya B,DÖNMEZ C Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. . 2008; 107 - 122.
Vancouver Kaya B,DÖNMEZ C Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. . 2008; 107 - 122.
IEEE Kaya B,DÖNMEZ C "Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi." , ss.107 - 122, 2008.
ISNAD Kaya, Baris - DÖNMEZ, Cengiz. "Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi". (2008), 107-122.
APA Kaya B, DÖNMEZ C (2008). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi, 0(3), 107 - 122.
Chicago Kaya Baris,DÖNMEZ Cengiz Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 0, no.3 (2008): 107 - 122.
MLA Kaya Baris,DÖNMEZ Cengiz Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.0, no.3, 2008, ss.107 - 122.
AMA Kaya B,DÖNMEZ C Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi. 2008; 0(3): 107 - 122.
Vancouver Kaya B,DÖNMEZ C Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi. 2008; 0(3): 107 - 122.
IEEE Kaya B,DÖNMEZ C "Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi." Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi, 0, ss.107 - 122, 2008.
ISNAD Kaya, Baris - DÖNMEZ, Cengiz. "Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Üst Düzeyli Düşünme Becerilerinin Öğretimi ile İlgili Öz Yeterlik Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi". Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 3 (2008), 107-122.