Yıl: 2012 Cilt: 14 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 7 - 25 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması

Öz:
Günümüzde tüketiciler herhangi bir ürün ya da hizmetin yalnızca ucuz olarak sunulmasıyla yetinmemektedir. Satın alma kararını verirken ürünün uygun fiyatının yanı sıra kalite, özgün tasarım, bakım, teknik servis gibi kriterleri de dikkate almaktadır. Ayrıca bu ürünlere istediği anda hızlı bir şekilde ulaşılabilmeyi de beklemektedirler. Bu nedenlerden dolayı kuruluş yerinin seçimi, söz konusu beklentileri karşılamak açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada tekstil endüstrisi içerisinde önemli bir yer tutan hazır giyim üretimi gerçekleştiren bir işletmenin kuruluş yeri seçimi için örnek bir model oluşturulmuştur. Modelin çözümünde Analitik Hiyerarşi Prosesi ve Bulanık Analitik Hiyerarşi Prosesi yöntemleri uygulanmış ve bulanıklığın, sonuçlara olan etkisi ortaya konulmuştur.
Anahtar Kelime:

Analytical hierarchy process and fuzzy analytical hierarchy process application in choosing the place of incorporation

Öz:
Today’s consumers are not totally satisfied with produced or services solely offered at low prices. They also expect quality, original design and optimum need satisfaction, in addition to quick access to products having those qualities. In this regard, choosing the right place for incorporation is of utmost importance for companies to meet the above-mentioned expectations. In this study, an exemplary model is developed for choosing the place of incorporation in textile industry. The model is solved through analytical hierarchy process and fuzzy analytical hierarchy process and the effects to the results are betrayed.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Alp S, GÜNDOĞDU C (2012). Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. , 7 - 25.
Chicago Alp Selçuk,GÜNDOĞDU Ceren Erdin Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. (2012): 7 - 25.
MLA Alp Selçuk,GÜNDOĞDU Ceren Erdin Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. , 2012, ss.7 - 25.
AMA Alp S,GÜNDOĞDU C Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. . 2012; 7 - 25.
Vancouver Alp S,GÜNDOĞDU C Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. . 2012; 7 - 25.
IEEE Alp S,GÜNDOĞDU C "Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması." , ss.7 - 25, 2012.
ISNAD Alp, Selçuk - GÜNDOĞDU, Ceren Erdin. "Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması". (2012), 7-25.
APA Alp S, GÜNDOĞDU C (2012). Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 14(1), 7 - 25.
Chicago Alp Selçuk,GÜNDOĞDU Ceren Erdin Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 14, no.1 (2012): 7 - 25.
MLA Alp Selçuk,GÜNDOĞDU Ceren Erdin Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.14, no.1, 2012, ss.7 - 25.
AMA Alp S,GÜNDOĞDU C Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2012; 14(1): 7 - 25.
Vancouver Alp S,GÜNDOĞDU C Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2012; 14(1): 7 - 25.
IEEE Alp S,GÜNDOĞDU C "Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması." Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 14, ss.7 - 25, 2012.
ISNAD Alp, Selçuk - GÜNDOĞDU, Ceren Erdin. "Kuruluş yeri seçiminde analitik hiyerarşi prosesi ve bulanık analitik hiyerarşi prosesi uygulaması". Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 14/1 (2012), 7-25.