Yıl: 2013 Cilt: 42 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 77 - 92 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama

Öz:
Günümüzdeki hızlı teknolojik gelişmeler ve küreselleşme ile rekabet artmıştır. Bu da işletmeleri daha kaliteli, daha düşük maliyetli ve zamanında ürün/hizmet üretmeye zorlamaktadır. Bu kapsamda tedarikçilerin performanslarının değerlendirilerek en uygun tedarikçi/tedarikçilerin seçimi önemli bir problemdir. Tedarikçi seçim problemi, birbiriyle çatışan, nitel ve nicel birden fazla faktöre bağlı olduğundan; problemin çözümünde çok kriterli karar verme (ÇKKV) yöntemlerinden biri olan Analitik Ağ Süreci (AAS) kullanılmıştır. Çalışmada tedarikçiler, yedi ana kriter ve on beş alt kriter ile performanslarına göre değerlendirilerek sıralanmış ve karar verici için bir karar alt yapısı oluşturulmuştur.
Anahtar Kelime:

Selection of supplier by analytic network process at supply chain management and an application

Öz:
Competition increased with today’s rapid technological development and globalization. This competition of businesses forces to produce higher quality, lower cost and timely product/service. The most appropriate supplier/suppliers selection is an important problem evaluation the performance of supplier in this context. In the solving problem, The Analytic Network Process (ANP) one of methods of multi-criteria decision making (MCDM) is used for supplier selection problem of conflicting quantitative and qualitative depending to more than one factor. In the study, suppliers ranked and evaluated their performance and decided to set up the infrastructure for decision making with seven main criteria and fifteen sub criteria.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA BAYNAL K, YÜZÜGÜLLÜ E (2013). Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. , 77 - 92.
Chicago BAYNAL KASIM,YÜZÜGÜLLÜ Emrah Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. (2013): 77 - 92.
MLA BAYNAL KASIM,YÜZÜGÜLLÜ Emrah Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. , 2013, ss.77 - 92.
AMA BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. . 2013; 77 - 92.
Vancouver BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. . 2013; 77 - 92.
IEEE BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E "Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama." , ss.77 - 92, 2013.
ISNAD BAYNAL, KASIM - YÜZÜGÜLLÜ, Emrah. "Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama". (2013), 77-92.
APA BAYNAL K, YÜZÜGÜLLÜ E (2013). Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, 42(1), 77 - 92.
Chicago BAYNAL KASIM,YÜZÜGÜLLÜ Emrah Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi 42, no.1 (2013): 77 - 92.
MLA BAYNAL KASIM,YÜZÜGÜLLÜ Emrah Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, vol.42, no.1, 2013, ss.77 - 92.
AMA BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi. 2013; 42(1): 77 - 92.
Vancouver BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi. 2013; 42(1): 77 - 92.
IEEE BAYNAL K,YÜZÜGÜLLÜ E "Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama." İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, 42, ss.77 - 92, 2013.
ISNAD BAYNAL, KASIM - YÜZÜGÜLLÜ, Emrah. "Tedarik zinciri yönetiminde analitik ağ süreci ile tedarikçi seçimi ve bir uygulama". İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi 42/1 (2013), 77-92.