Yıl: 2016 Cilt: 24 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 24 - 29 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler

Öz:
Amaç: Bu çalışmanın amacı hemşirelik öğrencilerinin klinik ortamdaki doyum düzeylerini ve etkileyen faktörleri değerlendirmektir.Yöntem: Bu çalışma tanımlayıcı bir çalışmadır. Çalışma birsağlık yüksekokulu hemşirelik bölümündeki 225 öğrenci ile yürütüldü. Veriler anket formu ve Öğrenci Duyumu Ölçeği ile toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde frekans, korelasyon katsayısı, One-Way ANOVA ve Tukey Testi kullanıldı.Bulgular: Öğrencilerin klinik uygulamalarda en fazla karşılaştıkları sıkıntılar; klinik uygulama sırasında görevleri dışında sorumluluk almaları ve okulda aldıkları tüm uygulamalı derslerle ilgili kliniklere çıkamamalarıdır. Öğrencilerin Öğrenci doyumu puan ortalamaları orta düzeyin üstündedir. 1. ve 3. sınıf öğrencilerinin doyumpuanları daha yüksektir.Sonuç: Klinik uygulamalarda keyifl e çalışan, uygulamalarını hemşire ile birlikte yapan, hocalardan yardım alan ve görevi dışında sorumluluk almayan öğrencilerin doyum puanları daha yüksektir
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Hemşirelik

Related Factors and Satisfaction Levels of Nursing Students in Clinical Settings

Öz:
Aim: The aim of this study was to evaluate related factors and satisfaction levels of nursing students in the clinical setting.Method: This study is a descriptive study. The study was conducted with 225 students at a health school nursing department. Data are collected with questionnaire and Student Satisfaction Scale. Data was evaluated by frequency, correlation coeff icient, One-Way ANOVA, and Tukey test.Results: Problems encountered by most students in clinical practice; take responsibility tasks outside and can not go to areas related to clinical courses. Student satisfaction score of students are above the middle level. Satisfaction scores of the 1st and 3rd grade students are higher.Conclusion: Satisfaction scores of students who enjoy working in clinical practice, practices with nurse, assistance from teacher, and don’t take responsibility for tasks outside are higher
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Hemşirelik
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA TAŞTEKİN OUYABA A, TÜRKDÖNMEZ B, GÜLER KESMEZ M, YILMAZ A, ERŞAHAN T (2016). Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. , 24 - 29.
Chicago TAŞTEKİN OUYABA AYŞE,TÜRKDÖNMEZ Büşra,GÜLER KESMEZ MERVE,YILMAZ Ayşegül,ERŞAHAN Tülay Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. (2016): 24 - 29.
MLA TAŞTEKİN OUYABA AYŞE,TÜRKDÖNMEZ Büşra,GÜLER KESMEZ MERVE,YILMAZ Ayşegül,ERŞAHAN Tülay Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. , 2016, ss.24 - 29.
AMA TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. . 2016; 24 - 29.
Vancouver TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. . 2016; 24 - 29.
IEEE TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T "Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler." , ss.24 - 29, 2016.
ISNAD TAŞTEKİN OUYABA, AYŞE vd. "Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler". (2016), 24-29.
APA TAŞTEKİN OUYABA A, TÜRKDÖNMEZ B, GÜLER KESMEZ M, YILMAZ A, ERŞAHAN T (2016). Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi , 24(1), 24 - 29.
Chicago TAŞTEKİN OUYABA AYŞE,TÜRKDÖNMEZ Büşra,GÜLER KESMEZ MERVE,YILMAZ Ayşegül,ERŞAHAN Tülay Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi 24, no.1 (2016): 24 - 29.
MLA TAŞTEKİN OUYABA AYŞE,TÜRKDÖNMEZ Büşra,GÜLER KESMEZ MERVE,YILMAZ Ayşegül,ERŞAHAN Tülay Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi , vol.24, no.1, 2016, ss.24 - 29.
AMA TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi . 2016; 24(1): 24 - 29.
Vancouver TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler. Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi . 2016; 24(1): 24 - 29.
IEEE TAŞTEKİN OUYABA A,TÜRKDÖNMEZ B,GÜLER KESMEZ M,YILMAZ A,ERŞAHAN T "Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler." Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi , 24, ss.24 - 29, 2016.
ISNAD TAŞTEKİN OUYABA, AYŞE vd. "Hemşirelik Öğrencilerinin Klinik Ortamdaki Doyum Düzeyleri ve Etkileyen Faktörler". Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi 24/1 (2016), 24-29.