Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma

Yıl: 2016 Cilt: 0 Sayı: 25 Sayfa Aralığı: 209 - 231 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma

Öz:
Bu çalışma, tüketici davranışlarını etkileyen referans gruplarının, bireyin satın alma kararları üzerinde ne tür bir etkiye sahip olduğunu ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, genç yetişkinlerin referans gruplarından etkilenme durumu ve buna bağlı olarak ürünleri satın alma kararları üzerinde durulmuştur. Özellikle, referans grubu olarak nitelendirilen arkadaş grupları ve arkadaş grupları arasındaki iletişimden kaynaklı, ürün satın alma kararlarına odaklanılmaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerine yönelik bir anket çalışması yapılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre; referans gruplarının, genç yetişkinlerin satın alma kararları üzerinde bilgilendirici ve normatif etkileri bulunduğu ve bu etkilerin kamusal gerekli, özel gerekli, özel lüks, kamusal lüks ürünlerin satın alınması kararlarında değiştiği tespit edilmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme

The Influence of Communication With Reference Groups on Purchase Decisions: A Survey on Young Adults

Öz:
The Influence of Communication With Reference Groups on Purchase Decisions: A Survey on Young AdultsThis study has been carried out to identify the nature of the reference group influence which affect consumer behaviour, on purchasing decisions of the individual. It elaborates on the reference groups' influence among young adults and consequently their product purchase decisions. This study particularly focuses on peer groups described as reference group and product purchase decisions resulting from communication among peer groups. For this purpose, a survey was conducted on the students of the University of Suleyman Demirel. The findings of the survey reveal that there are informational and normative reference group influence on product purchase decisions and these influences vary across public necessity, private necessity, private luxury and public luxury products purchase decisions.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KARACA Y (2016). Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. , 209 - 231.
Chicago KARACA Yasemin Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. (2016): 209 - 231.
MLA KARACA Yasemin Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. , 2016, ss.209 - 231.
AMA KARACA Y Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. . 2016; 209 - 231.
Vancouver KARACA Y Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. . 2016; 209 - 231.
IEEE KARACA Y "Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma." , ss.209 - 231, 2016.
ISNAD KARACA, Yasemin. "Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma". (2016), 209-231.
APA KARACA Y (2016). Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. İleti-ş-im, 0(25), 209 - 231.
Chicago KARACA Yasemin Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. İleti-ş-im 0, no.25 (2016): 209 - 231.
MLA KARACA Yasemin Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. İleti-ş-im, vol.0, no.25, 2016, ss.209 - 231.
AMA KARACA Y Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. İleti-ş-im. 2016; 0(25): 209 - 231.
Vancouver KARACA Y Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma. İleti-ş-im. 2016; 0(25): 209 - 231.
IEEE KARACA Y "Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma." İleti-ş-im, 0, ss.209 - 231, 2016.
ISNAD KARACA, Yasemin. "Referans Grupları ile İletişimin Satın Alma Kararları Üzerine Etkisi: Genç Yetişkinlere Yönelik Bir Araştırma". İleti-ş-im 25 (2016), 209-231.