Yıl: 2009 Cilt: 0 Sayı: 28 Sayfa Aralığı: 13 - 22 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma

Öz:
Örgütler belirledikleri amaç ve hedeflerine ulaşmada önemli bir enstrüman olan insan kaynağını dikkate almak ve bu doğrulta bir takım yönetsel etkinlikler yürütmek zorundadırlar. Bu örgütsel etkinliklerin bir sonucu olan İş doyumu işgörenlerin örgütle bütünleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Bireyin iş doyumunun sağlanması ya da artırılması örgütüne karşı oynayacağı rol ve performansının artmasında etkili olmaktadır. Bu araştırmada örgütler için son derece önemli bir yönetsel durum olan iş doyumu veya doyumsuzluğunun işgörenlerin performansı üzerindeki etkisinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan 432 öğretmen üzerinde anket tekniği kullanılarak bir alan araştırması yapılmıştır. Elde edilen veriler SPSS programında Korelâsyon, t-testi ve Anova testi ile analiz edilmiş ve yoruma tabi tutulmuştur. Araştırma sonucunda öğretmenlerin iş doyumu ve doyumsuzluğu ile performansları arasında kuvvetli bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.
Anahtar Kelime: iş tatmini işgören performansı öğretmenler

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KOÇ H, yazıcıoğlu i, hatipoğlu h (2009). Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. , 13 - 22.
Chicago KOÇ Hakan,yazıcıoğlu irfan,hatipoğlu hüseyin Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. (2009): 13 - 22.
MLA KOÇ Hakan,yazıcıoğlu irfan,hatipoğlu hüseyin Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. , 2009, ss.13 - 22.
AMA KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. . 2009; 13 - 22.
Vancouver KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. . 2009; 13 - 22.
IEEE KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h "Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma." , ss.13 - 22, 2009.
ISNAD KOÇ, Hakan vd. "Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma". (2009), 13-22.
APA KOÇ H, yazıcıoğlu i, hatipoğlu h (2009). Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 0(28), 13 - 22.
Chicago KOÇ Hakan,yazıcıoğlu irfan,hatipoğlu hüseyin Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 0, no.28 (2009): 13 - 22.
MLA KOÇ Hakan,yazıcıoğlu irfan,hatipoğlu hüseyin Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol.0, no.28, 2009, ss.13 - 22.
AMA KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2009; 0(28): 13 - 22.
Vancouver KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2009; 0(28): 13 - 22.
IEEE KOÇ H,yazıcıoğlu i,hatipoğlu h "Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma." Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 0, ss.13 - 22, 2009.
ISNAD KOÇ, Hakan vd. "Öğretmenlerin iş doyum algıları ile performansları arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma". Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 28 (2009), 13-22.