Yıl: 2015 Cilt: 16 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 261 - 278 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ

Öz:
Bu araştırma da iş tatmini ve yaşam tatmini ilişkisinde iş arkadaşlığının aracılık etkisinin olup olmadığı araştırılmıştır. Çalışma sağlık sektöründe görev yapan 223 sağlık çalışanına yüz yüze anket uygulanarak yapılmıştır. Araştırma sonucunda iş arkadaşlığının iş tatmini yaşam tatmini ilişkisinde kısmi aracılık etkisi olduğu anlaşılmıştır. Çalışmada katılımcılarım demografik özellikleri de değişkenler açısından incelenmiş ve farklı sonuçlar elde edilmiştir. Örneğin, kadrolu çalışanların kadrosuz çalışanlara göre yaşam tatminlerinin daha yüksek olduğu, gelir seviyesi yüksek olanların yaşam tatminlerinin gelir seviyesi düşük olanlara göre daha yüksek olduğu ve tıbbi sekreterlerin doktor, hemşire ve sağlık memurlarına göre iş ve yaşam tatminlerinin daha düşük olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Tıbbi İnformatik Bahçe Bitkileri Endüstri Mühendisliği Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler Ekoloji Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması Orman Mühendisliği Entomoloji Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler Ziraat, Toprak Bilimi

Mediator Role of Informal Relationship in the Relation Between Job Satisfaction and Life Satisfaction

Öz:
In this study, it has been investigated is there any mediator role of informal relationship in the relation between job satisfaction and life satisfaction. The study has been helded with 223 participants who are working in the health sector. As a result it has been found in formal relationship is partial mediator in the relation between job satisfaction and life satisfaction. In the study demographic factors also have been analysed and found different reasults. For example, permanent workers have more life satisfaction than temporarily workers. People who has high level of income has more life satisfaction than low level of income. Furthermore, medical secretaries have lower life and job satisfaction than doctors, nurses and medical employess.
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Tıbbi İnformatik Bahçe Bitkileri Endüstri Mühendisliği Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler Ekoloji Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Biyoloji Çeşitliliğinin Korunması Orman Mühendisliği Entomoloji Malzeme Bilimleri, Biyomalzemeler Ziraat, Toprak Bilimi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Özyer K, IRK E, ANAÇ S (2015). İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. , 261 - 278.
Chicago Özyer Kubilay,IRK Ersin,ANAÇ Serhat İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. (2015): 261 - 278.
MLA Özyer Kubilay,IRK Ersin,ANAÇ Serhat İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. , 2015, ss.261 - 278.
AMA Özyer K,IRK E,ANAÇ S İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. . 2015; 261 - 278.
Vancouver Özyer K,IRK E,ANAÇ S İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. . 2015; 261 - 278.
IEEE Özyer K,IRK E,ANAÇ S "İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ." , ss.261 - 278, 2015.
ISNAD Özyer, Kubilay vd. "İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ". (2015), 261-278.
APA Özyer K, IRK E, ANAÇ S (2015). İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 16(1), 261 - 278.
Chicago Özyer Kubilay,IRK Ersin,ANAÇ Serhat İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 16, no.1 (2015): 261 - 278.
MLA Özyer Kubilay,IRK Ersin,ANAÇ Serhat İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, vol.16, no.1, 2015, ss.261 - 278.
AMA Özyer K,IRK E,ANAÇ S İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2015; 16(1): 261 - 278.
Vancouver Özyer K,IRK E,ANAÇ S İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2015; 16(1): 261 - 278.
IEEE Özyer K,IRK E,ANAÇ S "İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ." Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 16, ss.261 - 278, 2015.
ISNAD Özyer, Kubilay vd. "İŞ TATMİNİ VE YAŞAM TATMİNİ İLİŞKİSİNDE İŞ ARKADAŞLIĞININ ARACILIK ROLÜ". Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 16/1 (2015), 261-278.